cropped-logo-FOS-1.png
Beste ,

Yin èn Yang
Wit èn Zwart
Vrouwelijk èn Mannelijk
Zijn èn Doen
Ik èn Mijzelf

We voelen ons pas één als we onze beide tegenstellingen er tegelijkertijd laten zijn. We leggen vaak de nadruk op het één of het ander. We verliezen onszelf in het doen. En als we daar ‘klaar mee zijn’, verliezen wij onszelf in het zijn. De list bestaat eruit beiden aan te nemen als verschijningsvormen van het wezen mens en dier op aarde.

Ruim drie maanden geleden stond er na de schok van een plotselinge relatiebreuk er met dezelfde schok een vrouw vol in het licht. Ik was er onderste boven van. Hoe was dit nou mogelijk. En vooral, kan ik deze tegenstellingen handelen? En in het licht dat ik hierin kon ervaren, kwam ook het donker met donderend geraas mijn leven binnen. Vanuit het licht kon ik gaan ervaren hoe donker het was geweest. Deze vrouw raakt mij in mijn kern. In al haar eenvoud en lichtheid. Het leven is niet ingewikkelder dan pan cakejes eten op zondag met warm fruit. Of met een glas rosé bij een kampvuur. Groots in eenvoud.
Water,Dropping,From,A,Hand
En vanochtend loop ik mijn eigen paadje. En mag ervaren hoe ik mij kan verliezen in het donker, om te ervaren dat het slechts ervaringen zijn geweest, geschreven op A4tjes verspreid op mijn tapijt. En ik kan ervaren welk verlangen ik heb naar het licht met mijn krachtdier en gidsen achter mij en mijn geliefde tegenover mij. Maar ik merk ook dat ik ga wankelen als ik alleen in het licht ga staan. En ik verdwijn als ik door het donker loop. Ik en mijzelf, het verticale en horizontale, ze komen bij elkaar in ons wezen mens. En ik sta pas stevig met één been in het licht en één been in het donker.

We leven in een maatschappij waar we worden afgerekend (letterlijk) op hoe we het doen. Wij kijken naar wat de ander doet omdat dit bepaalt hoe wijzelf het doen. We zijn hierin niet in staat te zien hoe wij zijn, en daarmee hoe de ander is. Therapie en genezing richten zich op hoe het lichaam het doet, maar vergeten hoe de geest is.

Deze vrouw heeft mij geraakt. Niet hoe ze het doet, maar hoe ze is. Omdat ik daarin kan ervaren hoe ikzelf ben. Ze heeft mij naar mijn kern gebracht. Vanuit een kracht waar ze zelf niet bewust van is. Gewoon door te zijn. Authentieker kun je het niet hebben.

We kunnen geraakt worden door hoe een ander het doet, omdat we daarin ons Zelf ervaren, en hoe wij het doen, en vooral welke ervaring maakt dat we het zo doen.

Maar laten we eens geraakt worden door hoe een ander is, zodat we geraakt kunnen worden in hoe wijzelf zijn. Mooi, krachtig, puur en héél.

Wit, dat niet kan bestaan zonder zwart. Doen dat niet kan bestaan zonder zijn.

New Medicin geschaald met tekst
Op vrijdag 21 oktober start dit jaar een extra training New Medicine. Het is een training die je meeneemt langs alle aspecten van jouw menselijk bestaan, om de innerlijke stroom te ontsluiten. Kennis maken met het fysieke en spirituele domein. Zwart èn Wit. Om jouw medicijn te kunnen leven vanuit authenticiteit.

Blauwdruk mt tekst
Samen met mijn lief organiseer ik dit korte ontwikkeltraject. Patty neemt je mee in de blauwdruk aan de binnenzijde van je handen. Ze ontsluit daarmee wat je kwaliteiten zijn, wat wat jij in essentie te brengen hebt, en waar de beperkingen verscholen liggen. Door middel van helingen bij mij neemt jouw essentie afscheid van deze beperkingen zodat je jouw blauwdruk kan leven.

Handanalyse in combinatie met helingen. Grote stappen, snel thuis! Lees hier meer over dit kortdurende individuele begeleidingstraject.
Dank je wel voor het lezen en fijne dag!
Hartelijke groet,
Eduard