cropped-logo-FOS-1.png
Ha abonnee,

We bevinden ons nu inmiddels een maand in het nieuwe kalenderjaar 2022. Het lijkt alsof het leven dan telkens weer opnieuw begint met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. En met name als het gaat om die laatsten worden we op onze wenken bediend. Maar uitdagingen of tegenslagen komen op ons pad met als doel ons te ondersteunen in ons eigen evolutieproces. Ook de uitdagingen die we tegenkomen in relatie met onze dieren als het gaat om gedrag of gezondheid kunnen dienend zijn in hun evolutieproces of die van jullie beiden. Door er op deze manier naar te kijken vormen ze een soort vliegwiel, een golf waarop het evolutieproces surft. Er zit energie in verborgen die kan worden benut om jou en je dier als het ware naar een hoger plan te tillen. Met minder belemmeringen, vrijer om de eigen essentie te kunnen leven. Dit programma voor 2022 kun je dan ook zien als een ondersteuning bij dit proces.

Je kunt erop vertrouwen dat de eenheid lichaam/geest de weg wel weten in dit proces. Je hoeft er alleen maar ruimte voor te maken. Het is eerder een kwestie van openstellen dan loslaten. En dat openstellen is vaak je openen voor het onbekende. Je laten verrassen. En juist dat vinden we vaak spannend. We zijn nu eenmaal graag in controle over ons eigen proces. Toch leert de ervaring dat daar waar je je eraan overgeeft, vanuit eigen nietigheid, de persoonlijke evolutie van jezelf en die van je dier het snelst gaat. Want juist daar waar we oog in oog staan met de grootsheid van de natuur en alles wat het omgeeft, maken we ter plekke vol verbinding met onszelf. Onafgesproken, ongepland, het overkomt ons, ineens.

Dat is je laten verrassen.

Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Boek De roep van de Adelaar
  • De Vertellingen (nieuw)
  • Healings
  • Bron
  • Inner River (nieuw)
  • Vrij lijf/Life (nieuw)
de roep van de adelaar - voorkant
Dit boek ben ik gaan schrijven vanuit het besef dat onze dieren alleen maar kunnen landen bij zichzelf, als wij zijn geland bij onszelf. Zo kon ik alleen maar werken met Thor, mijn eigen hond, als ik eerst mijn eigen huiswerk had gedaan. En dit proces van landen bij onszelf gaat gelijk op met het landen van het dier. Het maakt dat in helingen ik soms niet meer weet met wie ik bezig ben, dier of eigenaar of hen beiden. Het maakt soms dat als ik met de mens aan het werk ben het dier tot rust komt maar ook andersom. In mijn beleving ontkomen we er dus niet aan om onszelf 'ter hand' te nemen als het gaat om de dieren die wij houden, fokken en berijden. Tegelijkertijd, en zo is het boek bedoeld, is het een buitengewone gelegenheid om zelf te evolueren en het dier evolueert met je mee!

Het boek 'De roep van de adelaar' is inmiddels beschikbaar bij alle boekhandels.

Als je dat wilt kun je hem ook in mijn eigen webshop bestellen. Als je voor 12.00 uur bestelt zorg ik dat je hem de volgende dag in huis hebt.
Vertellingen
Elke 2e vrijdag van de maand is er een Zoommeeting waar je kosteloos aan deel kunt nemen zonder je van te voren te hoeven aanmelden. Je sluit gewoon aan. Telkens zal ik je bijpraten over allerhande zaken. Het kan gaan over gebeurtenissen in de praktijk, mijn visie op dier en mens en ontdekkingen in het Sjamanistische veld. Tevens ben je in de gelegenheid mij vragen te stellen. Het is de bedoeling dat het een interactieve gebeurtenis is. De Zoommeeting zal worden opgenomen zodat hij later te kijken of te beluisteren is.

De aftrap zal zijn vrijdag 11 februari om 11.00 uur met als onderwerp:
De Vertelling #1: wat is een Sjamanistische heling?
Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om je te vertellen hoe een Sjamanistische heling bij mij in zijn werk gaat en hoe dat kan, zo'n heling. Door op onderstaande knop te klikken kun je de bijeenkomst bijwonen.
freedom met tekst
De healings van nu gaan vooral over terugkeer naar jouw eigen basis, je eigen oergrond. Het heeft te maken met de tijdsgeest, de planeten, de trillingen van de aarde, de evolutie van de mensheid. Na tienduizenden jaren geleden als Homo Sapiens te zijn vertrokken uit Afrika, is het nu tijd geworden om te stoppen met onze omzwervingen, en te landen op onze eigen oergrond. Bij onszelf.

En de dieren landen met ons mee. Ook voor hen is het tijd om terug te keren op hun oergrond, bij het dier die zij werkelijk zijn, en het dier die ze geacht werden te zijn achter zich te laten.

Wil je graag landen op jouw oergrond, of gun je het je dier? Beantwoord dan, voor het maken van een afspraak, simpelweg deze mail of vul het contactformulier in op mijn website.
boom
In 'Bron-trainingen' worden lichaam en geest als het ware getraind om de weg te vinden naar de innerlijke bron. En dat doen ze als vanzelf in het helende veld dat ontstaat en de slagen van de drum. Er wordt een onomkeerbaar proces in werking gezet waarbij ook tussen de Brontrainingen door lichaam en geest in verbinding blijven met jouw bron. Spanningen en lichamelijke klachten verdwijnen, problemen worden onderwerpen waar je je ooit druk over maakte, en je blijft steeds makkelijker in verbinding met je eigen essentie.

Je kunt ook voor kiezen voor een Bronhealing met je dier. Dan wordt in een gezamenlijk proces van jou en je dier de weg vrijgemaakt om op onzichtbare laag de verbinding te gaan ervaren.
bron met tekst
Inner River is een zeer intensief persoonlijk traject waarbij je in verbinding komt te staan bij jouw innerlijke stroom. De stilte die daardoor van binnen ontstaat reflecteert zich in de buitenwereld: de hectiek verdwijnt, 'problemen' zijn geen problemen meer. Je gaat je licht en vrij voelen, bevrijd van alle bewuste en onbewuste trauma's. Dit is mogelijk door de synergie van heling van de geest en vrijmaken van je lichaam van fysiek opgeslagen trauma's. Wij, ik en Nancy Di Giovanni, gaan samen met jou aan het werk. Nancy doet het lichamelijke werk, ik de heling, en jij hoeft je er alleen maar aan over te geven. Een mooi en waardevol proces. Een cadeau aan jezelf voor de rest van je leven.
vrij lijf met tekst
Zonder we ons dat realiseren zetten ervaringen en bijbehorende emoties zich vast in ons lichaam op een wijze die onze geest ervaart als 'normaal'. Bij onze houding en beweging worden we namelijk aangestuurd door onze geest. Het is de geest die bepaalt waar en in welke mate er spierspanning aanwezig is in ons lichaam ten behoeve van die houding of beweging. Traumatische ervaringen vertalen zich daarom in niet functionele spierspanning. Omdat bij deze spierspanning spiergroepen teveel of voortdurend worden belast kunnen fysieke klachten ontstaan. Wanneer we in rechtstreekse verbinding staan met een dier, zoals een paard, beperkt deze spierspanning de vrije beweging van paard en ruiter.

Wanneer de natuurlijke spierspanning en ontspanning wordt hersteld in een lichaam gaat aan de ene kant het lichaam zich vrij en moeiteloos bewegen. Aan de andere kant worden opgeslagen trauma's bevrijd en gaat daarmee ook de geest zich vrijer voelen en wordt beter bestand tegen acute stress-momenten.

Vrij lijf/life is een traject waarin je je laat bevrijden van onbewuste blokkades. Het is een passief proces waarbij je jezelf als het ware 'uit handen geeft'. Emotionele blokkades krijgen daarmee geen kans in volume en kracht toe te nemen maar stromen als het ware weg uit je lichaam en geest. In relatie tot je paard ga je merken dat de energie vrij kan gaan stromen en de beweging vrijer wordt.
Dank voor het lezen en wellicht tot ziens!

Hartelijke groet,
Eduard