cropped-logo-FOS-1.png
Beste ,

Mannen die veranderen van angstig in een wijdbeens staand mens met de handen in de zij, vol present. Mensen met ogen die op zoek zijn naar zichzelf worden mensen met een uitstraling ‘hier ben ik!’. Een afgetobd gezicht dat verandert in een blij en mooi gelaat. Mensen met de diagnose ‘depressief’ veranderen in de daadkrachtige mens die zij werkelijk zijn. Jachtige honden die geen rust kunnen vinden worden dieren die vol vertrouwen naast hun mens liggen. Uit geblokkeerde relaties tussen paard en mens, met over en weer frustratie en verwarring, ontstaan verbindingen op basis van wederzijds vertrouwen en plezier.

Shape shifting. In healings veranderen mens, dier en hun onderlinge relatie in de vorm zoals deze is bedoeld. De oorspronkelijke vorm.

En in dit proces verander ik zelf van vorm. Ik word de mens die voor mij zit of ligt. Ik word het paard, de hond of de kat waarmee ik aan het werk ben. Ik neem waar wat zij waarnemen, voel wat zij voelen. Een aantal jaar geleden merkte ik al dat ik mij gemakkelijk op gevoelsniveau kan verplaatsen in de boom waar ik tegenaan sta geleund, de vlinder die ik zie, en de kraai op een tak. En nu is het dagelijkse praktijk. En vanuit die hoedanigheid kan ik ook de oorspronkelijke vorm waarnemen. En ook al komt de hond stuiterend bij mij binnen, ik zie het oorspronkelijke dier, rustig, loyaal, in balans, of wijs. Maar ook in het helingsproces kan ik een wolf worden die de hond voor mij tot rust maant, er soms bovenop gaat liggen. Of het oerpaard dat het paard in kwestie de weg wijst wanneer het het spoor bijster is, niet meer bij zijn eigen paard-zijn kan komen. Tijdens Bronceremonies kan mijn energie veranderen in een kraai, een adelaar of een oude indiaan. Net wat nodig is in het veld van de groep.
62b6332c-66eb-4e4c-8e66-ea9914be54fa
Dieren kunnen soms veranderen van rustig en uitgebalanceerd, naar onrustig en angstig. Veelal ligt er een, voor het dier, traumatische gebeurtenis aan deze verandering ten grondslag. Met nadruk zeg ik ‘voor het dier’. Want dieren beleven nu eenmaal gebeurtenissen en situaties fundamenteel anders dan wij. In dergelijke gevallen zijn dieren redelijk eenvoudig terug te brengen naar hun oorspronkelijke vorm. De herinnering hieraan zit in het dier zelf.

Maar soms hebben wij mensen behoorlijk aan de vorm zitten ‘prutsen’ vanuit opgelegde wil, menselijke ideeën en opvattingen, of simpelweg onwetendheid. In dat geval is er geen herinnering in het dier zelf, en dient de informatie over de oorspronkelijke vorm te worden opgehaald. Dat vraagt tijd en geduld. De essentie wil echter altijd geleefd worden. Het is de oerkracht van de allesomvattende natuur, van het alles, die dit mogelijk maakt. Het hoeft alleen maar te stromen om te komen tot de oorspronkelijke aardse gestalte.

Wij mensen hebben als wezen daarentegen een behoorlijke bug. Een onderdeel van ons brein dat ons een enorme voorsprong heeft gegeven als het gaat om overlevingskansen, snijdt ons volledig af van de toegang tot wie we oorspronkelijk zijn. Met allerlei opvattingen en overtuigingen over wie wij zouden zijn geven we gestalte aan deze afsplitsing van onze oorspronkelijke gestalte, van wie wij ten diepste (of ten hoogste) zijn. Deze afsplitsing krijgt nog meer vorm in onze zoektocht naar het hoe en waarom van onze emoties, onze persoonlijke ontwikkeling. Want in het willen weten van de achtergrond van de gestalte die wij hebben, in het proberen te ontdekken van de persoon die wij zijn, geven we gestalte aan deze ‘bug’.
Want als we om ons heen kijken, en we zien de steeds veranderende wolken in de lucht, de stromingen in de atmosfeer en in de oceanen, de bewegingen van de planeten die met de aarde meedraaien om de zon, dan kunnen wij niets anders concluderen dan dat wij deel uitmaken van deze allesomvattende stroming. Het idee dat wij onszelf dan zouden kunnen vormen, dat wij onszelf in de hand hebben, is dan nogal idioot. We zijn dan bezig controle uit te oefenen op onszelf en splitsen ons nog verder af van wie wij eigenlijk zijn en de stroming die ons doet bewegen.

Toelaten is daarom een mooier woord dan loslaten. We hebben niet iets los te laten want dan is er focus op wat ons dwars zit. We hebben onszelf toe te laten. Toestaan dat je dat unieke wezen bent, met die unieke gaven, anders dan alle anderen. Met jouw unieke medicijn waarmee je weer dienend bent. En in dat toelaten wijken vanzelf de obstakels. Want die obstakels zijn slechts hersenspinsels die krachtiger worden als we er aandacht aan besteden, en uitdoven als we ons verbinden met ons hogere zelf.
6cec58d0-70fb-41e4-9335-691925c71d77
Hoe wij, als uniek wezen, onszelf dwars kunnen zitten en daarmee onze eigen hel aan het creëren zijn, valt ook af te lezen uit de binnenkant van onze handen, zo kwam ik tot de ontdekking. Ik vond het nogal spannend om mijn handen om te keren voor een afdruk. Open en bloot, de naakte waarheid. Kon met woorden niets meer verbloemen, mijn persoonlijke overtuigingen kwamen ter discussie. De Naakte Waarheid. Pijnlijk, zeker! Maar enorm helpend. Want het is pijnlijk en confronterend om te horen hoe je jezelf aan het dwarszitten bent. Maar ‘no pain, no gain’. Het heeft geleid tot een inzicht wat ik mocht gaan leven, wat ik toe mocht gaan laten. En hoe ik hier zelf op een diepe laag nog voorlag. Niemand om de schuld te geven, niemand om mijn ellende op te verhalen. Ik deed het helemaal zelf. Maar hey! Dan wordt het leven wel ineens een stuk eenvoudiger en leuker. Ik hoefde alleen maar mijn focus te hebben op wat stromen wil, en niet op wat het beperkt. Wauw!

Het maakte dat ik handanalyse als extra dimensie heb toegevoegd aan mijn training ‘New Medicine’. Deze extra dimensie wordt verzorgd door Patty van der Mieden (www.pattycoach.nl). Op geleide van haar eigen medicijn, een zuiver aanvoelen wat geleefd mag worden en waar het blokkeert, zal ze de deelnemer op zeer deskundige wijze meenemen in de wereld die besloten ligt aan de binnenkant van de handen. Zo kan de deelnemer met een zuivere focus de training ingaan en zichzelf, en het medicijn wat hij of zij bij zich draagt, bevrijden van de beperkingen. Zichzelf gaan toelaten.

Shape shifting, het veranderen van de vorm die we dachten te hebben, of waarvan we dachten dat het dier die had, naar de oorspronkelijke vorm. Het klinkt magisch, en dat is het ook. Het leven is nu eenmaal magisch.
New Medicin geschaald met tekst
Op vrijdag 21 oktober start een extra training New Medicine. Nu dus met een Extra Dimensie: De Naakte Waarheid, als je dat wilt.

Blauwdruk
Waar zitten je kwaliteiten, dat wat jij in essentie te brengen hebt, en op welke manier vormen jouw ervaringen als mens een beperking in het leven van deze essentie? Handanalyse in combinatie met helingen. Grote stappen, snel thuis! Lees hier meer over dit kortdurende individuele begeleidingstraject.
Dank je wel voor het lezen en fijne dag!
Hartelijke groet,
Eduard