edelhert gecropped
Ha abonnee,

Wellicht is het tijd,

Om in te zien dat de manier waarop je het doet en altijd hebt gedaan niet het gewenste resultaat oplevert. Dat alles wat je leert en hebt geleerd, noodgedwongen omdat je geen andere keuze had, of opgelegd door de omgeving, niet leidt tot innerlijke rust. Niet bij jezelf, en niet bij je dier.

Misschien is het tijd om jezelf de ruimte te geven. Jezelf te bevrijden van het juk, dat ooit op je schouders is gelegd in de vorm van, als je niet je best doet wordt het niets. Het juk dat je in beweging houdt, weer naar de volgende training, weer de volgende therapeut, weer de volgende dierenarts.

Het juk van de verantwoordelijkheid, dat als iets niet lukt, of als een situatie niet bevredigend is, je het aan jezelf te danken hebt. Je zal wel iets niet goed doen.

Misschien is het tijd om in te zien dat zoals we het geleerd hebben geen soelaas biedt. Dat het tijd is voor een andere weg, een andere benadering, een benadering die je laat ontstijgen van jezelf. Een benadering die je niet kent maar die je jezelf laat ontmoeten. Die de barrière beslecht tussen wie je eigenlijk bent, jouw blauwdruk, en hoe je die gestalte mag gaan geven.

Misschien is het tijd dat je dier zich mag gaan laten zien voor wie hij werkelijk is. Niet de hond die uitvalt, bang is voor vuurwerk of ander angstig gedrag vertoont. Niet het paard dat explodeert, rillerig is, geen verbinding maakt of blokkeert. Niet de kat die vanuit het niets aanvalt of schuw op zolder zit. Dat is namelijk niet het werkelijke dier, dat is niet het dier volgens zijn of haar blauwdruk, dat is slechts een overlevingsmechanisme. Erin geslopen door trauma of verkeerde fokkeuze. Maar ze staan het dier wel in de weg om zijn werkelijke zelf te tonen, en kunnen aanleiding zijn voor serieuze lichamelijke klachten.

Misschien is het dan tijd om een andere realiteit zijn werk te laten doen. De realiteit van zielsverbinding en -bestemming. Zoals de oude sjamanen bij ziekte en psychische problemen zich vaak al richtten op wat zij noemden ‘soulretrieval’, zo kan de heling anno 2023 gezien worden als een herstel van de verbinding met de ziel.

Want in een helend proces wordt de mens zichtbaar zoals hij is bedoeld, zonder de angsten en de bijbehorende controlemechanismen. Het werkelijke dier laat zich zien in de vorm de vrolijke speelse hond die hij werkelijk is, of de rustige bedaarde en wijze hond. Het paard laat zich zien als het stoere oerpaard, stevig op 4 benen, of juist vol in beweging, vrijheid! De kat laat zich zien als een directe afstammeling van zijn Egyptische voorouder, wijs en bedaard.

Maar iets anders laat zich zien in een heling. Waarom jij en je dier bij elkaar zijn. Welke ervaring jullie elkaar op zielsniveau geven mogen. Hoe jullie wellicht elkaar al kennen of verbonden zijn. Gedragsproblemen en lichamelijke klachten komen daardoor in een ander daglicht te staan. Op een dieper niveau, in een andere realiteit, geven ze de mens ernaast de gelegenheid iets bij zichzelf te zien, vast te pakken en te laten gaan als iets van ooit. En het dier op zijn beurt mag iets van jou ontvangen wat het nodig heeft op zielsniveau. Iets dat jij te bieden hebt, vaak zonder je hiervan bewust te zijn.

In 2023 zal het programma dan ook vooral hierop gericht zijn.

In de vorm van het kortlopende traject Tweeheid waarin juist die zielsverbondenheid en het uitwisselen van ervaringen centraal staan en voor innerlijke rust en welbevinden bij beiden zorgen. Om van daaruit het lichaam de gelegenheid te geven ook weer optimaal te gaan functioneren.

Of in de vorm van de 7-daagse training New Medicine waarin juist die enorme kracht vanuit die andere realiteit, de realiteit van de ziel, zijn werk doet. Vaak buiten het bewustzijn om, en daarom is het zo krachtig. Op 1 april 2023 start de derde serie trainingen.

Via het korte traject Blauwdruk, waarin handanalyse en heling elkaar vergezellen. De handanalyse vertelt het echte verhaal, dat wat bij jou gezien, geheeld en mag bloeien. De helingen doen de rest.

Flow zal weer in het voorjaar, als het wat fijner vertoeven is buiten, tot bloei gaan komen. Paarden, liefdevolle begeleiding en een sjamanistische realiteit die appel doet op de ziel om van zich te laten horen. Begin volgend jaar volgt meer informatie hierover.

En uiteraard de helingen zelf, die telkens mens en dier weer meenemen in de andere realiteit om afscheid te mogen nemen van wat op dat moment niet meer nodig is. En een stukje ziel weer op te halen.

Voor nu wens ik je fijne feestdagen met je naasten en dieren. Alle goeds voor 2023!


Warme groet,
Eduard


New Medicine donuts
De eerste serie training van New Medicine zit er op. Als teken van mijn dankbaarheid voor hun deelname en dat ik 7 dagen met hen mocht meereizen ontvingen de deelnemers een steen van Unakiet.

Eén van de deelnemers gaf mij een terugblik die mij ontroerde:

Wat was het een mooie reis, de sjamanistische training. Of eigenlijk een hele serie van reizen. Jouw drummen en hele eigen manier van begeleiden vind ik heel erg fijn. Geen patronen, geen regels, wel heel veel zorgvuldige begeleiding waardoor iedereen zijn eigen reis kan maken.
Dieptepunten, schok, angst, vreugde, blijdschap, tranen van verdriet, tranen van ontroering alles kwam voorbij.
Wat heeft het me geraakt en ontzettend veel gebracht! Mijn laatste reis eindigde voor mij met 'net zoals ik bij mij wil zijn'. Dat gevoel van thuiskomen bij jezelf.
Ik ervaar jou als een prachtig mens. Kwetsbaar en oprecht. Vrij om te doen wat je te doen hebt. Dank je wel dat ik daarin van en met jou mag leren.

Fijn als een training exact zo mag landen als hij is bedoeld!

www.freedomofspirit.nl
Joppelaan 106
7215 AG Joppe
0640207935