Hoi abonnee,

We zeggen vaak dat ons dier ons zoveel te leren heeft. Ik zou hier de eerste transformatie willen toepassen: Je ontwikkelt je dankzij alle relaties die je hebt, ook die met je dier. Want het dier an sich is er niet op uit je wat dan ook te leren. Leren is ook iets cognitiefs: we kijken en we leren, we zitten dan in het fysieke domein.

Mooier is het om te ervaren. Wat ervaar je met betrekking tot je dier? Het is je gegund om blijdschap en liefde te ervaren. Maar vaak zijn er zorgen, frustraties, schaamte, innerlijke blokkades en angsten. En zo brengt ons dier ons bij een terrein waar we iets te lozen hebben. Want die frustratie, angst en schaamte waren er altijd al. Maar in relatie tot ons dier wordt hij voelbaar. Het is niet het dier dat ons iets leert. We ervaren zelf iets in relatie tot ons dier. We leren onszelf kennen, als we dit toelaten. Het gaat op dezelfde manier als we onszelf leren kennen in relatie tot onze partner, onze collega's, onze vrienden, onze buren en 'vreemden in de supermarkt'. We mogen groeien in de relaties die we hebben.

Wanneer ik gevraagd wordt helingen te doen bij paarden, kan het niets anders dan dat de mens ernaast mag meegroeien, mee ontwikkelen. Want als de één beweegt, dan mag de ander dat ook. En andersom. Soms kan een paard de hele beweging naar innerlijke heelheid niet maken, terugkeren naar zijn of haar oerpaard, zonder dat de mens ernaast ook die beweging maakt.

En zo kom je dan vaak uit op iets dat je met elkaar in de kern deelt. Dat waarop je elkaar hebt uitgekozen, op elkaars pad bent beland. Je hebt elkaar ontmoet om elkaar een ervaring te geven. De niet zo leuke. De blokkades en de frustraties of angsten. Maar méér nog de leuke. Want daar waar de belemmeringen worden weggenomen, mag de andere kant van dezelfde medaille ontstaan: dat wat jullie verbindt. De vreugde, de liefde, de vrijheid, de dans, de ontspanning, het wilde en on geremde. Jullie hebben het allebei in je, en het mag worden gezien en beleefd! En dat kan pas weer als je allebei de stap hebt gezet, de beweging hebt gemaakt. Op basis van het verlangen van de ziel die geleefd wil worden:
Horse Connect!

Een 'deep dive' voor mensen die een grote stap willen zetten in hun ontwikkeling.

Soul Retrieval midweek

Van 8 tot en met 13 oktober

Je komt eruit als de mens die je in wezen bent.

Bedankt voor het lezen!

Hartelijke groet,
Eduard