Hoi abonnee,

De laatste tijd heb ik het regelmatig over Bewustzijn en hoe dit een rol speelt in gedrag en gezondheid. Om dit te illustreren heb ik een korte film gemaakt over ‘de hond die uitvalt’. In dit filmpje laat ik zien wat zich op een onbewust niveau afspeelt bij de hond en de mens. Vervolgens is te zien wat er gebeurt op het moment dat mens en dier zich gaan verbinden met hun oorsprong.

Ik ben met opzet weggebleven van allerlei instructies ‘wat te doen’ omdat het naar mijn idee er in eerste instantie om gaat ‘hoe jij en je hond er ZIJN’. Vanuit dit inzicht kan er in eerste instantie voor gekozen worden om op dit vlak (eventueel met hulp) rust te laten ontstaan. Pas daarna is het mogelijk om anders te gaan handelen, passend bij de jezelf, de hond en de situatie.

Het kan zijn dat je bij het zien van dit filmpje denkt 'hoe dan?', omdat we nu eenmaal graag een kant en klare oplossing krijgen aangereikt. Het filmpje toont niet anders dan een richting waarin je mag zoek naar een oplossing, maar uiteindelijk heb je die bij jezelf te vinden en ik begeleid je hier graag bij, als deze zienswijze je aanspreekt.

Het filmpje is te bekijken via onderstaand knop.
Bedankt voor het lezen.

Hartelijke groet,
Eduard