Hoi abonnee,

Ooit ben ik begonnen als regulier dierenarts. Met een röntgenapparaat, een echo, bloedanalyse apparatuur en medicijnen in alle vormen en gedaanten. In flesjes, potjes en doordrukstrips. Een beroep gebaseerd op wetenschap en feitelijke kennis. Tijdens mijn studie ben ik bijna gestruikeld over het vak Farmacie. Welk stofje wordt hoe opgenomen en waar, waar komt het terecht in het lichaam, welke werking heeft het en hoe wordt het weer uitgescheiden. Ik kwam er niet uit. Mijn hersenen konden deze informatie niet handelen en ik ben bijna afgehaakt. Bijna dus, want in 1991 ben ik toch afgestudeerd.

We zijn inmiddels 32 jaar later en nog steeds boeit het mij, die gezondheid en het gedrag van het dier. Vele jaren geleden heb ik daar de rol van de mens bij gehaald, omdat die naar mijn beleving een cruciale rol speelde in gedrag en gezondheid van het dier. Inmiddels ben ik daarvan overtuigd en ben ik ook gaan begrijpen op welke manier mens en dier invloed op elkaar hebben.

Ik heb hierover een nieuwe blog geschreven en een video over dit onderwerp gemaakt. Mocht je interesse hebben dan kun je ze via de onderstaande knoppen lezen en kijken.
Bedankt voor het lezen.

Hartelijke groet,
Eduard