De hond

Sjamanistische Healing bij de hond

Je hond kan allerlei gedragingen vertonen die jouw speciale aandacht vragen en die het samenleven met deze hond vaak een hele klus maakt. Zo kan de hond moeite hebben als hij alleen gelaten wordt, hij kan uitvallen naar mensen/honden/fietsers buiten, hij kan binnen de boel op allerlei manieren op stelten door te blaffen, naar bezoek uit te vallen enzovoort. Het hebben en houden van sommige honden kan een behoorlijk karwei zijn.

Met trainingen kom je er dan vaak niet helemaal uit. En ook andere vormen van alternatieve therapieën brengen soms maar tijdelijk soelaas. In zulke gevallen kan het raadzaam zijn om eens ‘onder de motorkap’ te kijken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Het kan zijn dat de hond een trauma heeft opgelopen zoals we zien bij veel buitenlandse honden. Het kan ook zijn dat de angsten zijn doorgegeven door de ouders. dat kan door een mechanisme dat we ‘epigenetica’ noemen.

In een heling wordt er niet alleen onder de motorkap gekeken om te weten wat de oorzaak van het gedrag is. Een heling is voornamelijk erop gericht de hond te laten worden wie hij eigenlijk is. Dat klinkt wat wonderlijk maar wat je aan de buitenkant waarneemt bij de hond is vaak niet meer dan een overlevingsgedrag, op basis van vaak onderliggende angsten. De voortdurende stress bij de hond verhindert hem in verbinding te staan met zijn buitenwereld, en dus met jou, en met zichzelf.

In en heling wordt een hond als het ware kortgesloten op zichzelf en in het verlengde daarvan, op de oerwolf, zijn voorouder. Hierdoor verdwijnen de angsten naar de achtergrond komt de oorspronkelijke hond weer tevoorschijn. Dat klinkt magisch en dat is het op een bepaalde manier ook. Maar het werkt!

Dus kom er niet uit met trainingen en therapieen, dan is het belangrijk eens te kijken wat de hond op een diepere laag zo bezig houdt en dit weg te nemen met behulp van een sjamanistische heling.

Omdat de hond en mens één veld vormen waarin zij beiden op elkaar meeresoneren is het soms nodig om ook de mens mee te nemen in het proces, in de vorm van healings. Op deze manier kunnen hond en mens elkaar weer vinden op een dieper niveau.

TWEEHEID is een traject die speciaal hiervoor in het leven is geroepen. Klik hier voor meer informatie.

Healings vinden in eerste instantie plaats op de praktijk. Op die manier krijgt Eduard Deckers volledig voeling wat er speelt bij de hond en in het veld dat mens en dier met elkaar vormen. Wanneer er meerdere healings nodig zijn kan er eventueel toe besloten worden de vervolghealings op afstand te laten plaats vinden.