De kat

Sjamanistische heling bij de kat

Meer dan andere diersoorten zijn katten in staat om op een hoger trillingsniveau onderliggende thema’s en onuitgesproken emoties, waar te nemen en hierop mee te resoneren. Vanuit hun eigen mysterieuze en eigenzinnige karakter zullen ze gedragingen kunnen gaan vertonen en gezondheidsklachten krijgen die wij normaliter niet zo gemakkelijk kunnen linken aan de mens. Toch is het de ervaring dat dit vaak wel het geval is.

Maar ook katten kunnen kampen met trauma’s die zij hebben opgelopen door verblijf bij eerdere gezinnen of in het asiel. En ook katten kunnen bij of na hun geboorte ervaringen hebben opgedaan die bepalend zijn voor hoe zij de wereld ervaren.

Op deze wijze kunnen katten, ook al is er vaak aan de buitenkant niet zoveel waarneembaar, innerlijk angsten en stress hebben waar ze vanuit hun natuurlijk perspectief geen antwoord op hebben. Daarmee blijft de stress in stand en worden ze of vatbaarder voor diverse ontstekingen zoals heftige tandvleesontstekingen, of ontwikkelen ze immunologische reacties zoals allergieën.

Ook kunnen ze gedrag gaan vertonen die wij bestempelen als wonderlijk en onbegrijpelijk. Denk daarbij aan vachtplukken, in huis plassen of plotseling woedegedrag.

Hoewel katten buitengewoon complexe gedragingen hebben, zijn sjamanistische helingen zeer effectief als het gaat om het wegnemen van de bron van stress. Het gevolg is vaak een evenwichtiger en aanhankelijker dier.