Meteen naar de inhoud

Sjamanistische heling bij de mens

En zijn kinderen.

Angstig zijn, zonder te weten waarom. Je wordt ermee wakker en je gaat ermee naar bed. Alert op alles wat er kan gaan gebeuren en het hoofd bedenkt daar de gedachten bij met hersenstormen als gevolg.

Maar het kan ook zijn dat je steeds weer terugvalt in een oud patroon, bij oude pijn en oude angsten. Je weet dat je het doet, maar het lukt je niet om er los van te komen. Ondanks allerlei vormen van therapieën en trainingen. Soms weet je zelfs precies waar het vandaan komt en hoe het is ontstaan. En toch lukt het je niet om er los van te komen.

En soms kun je er niet over praten. Je hebt er geen woorden voor. Je voelt je geblokkeerd, je voelt dat je je ergens naar toe mag ontwikkelen, maar het lijkt net alsof een onzichtbare hand je tegenhoudt. Je kunt het zien, ruiken en proeven, maar je komt er maar niet bij. Ondanks alle inspanningen. Alsof er een glazen wand tussen zit.

In al deze situaties, en alle die hier niet genoemd zijn, nemen Sjamanistische helingen je mee naar de mens zoals je bent bedoeld. Zonder de ervaringen die hebben geleid tot blokkades, beperkende overtuigingen, identificatie met het trauma, de zelf opgelegde verboden en geboden. Al of niet bewust. Messtal onbewust.

In helingen ontstaan de gewaarwordingen die je nodig hebt om als heel mens door het leven te kunnen gaan. De gewaarwording van stevigheid, autonomie, veiligheid, levenslust en alle andere menselijke eigenschappen die wel nodig, maar misschien niet ontwikkeld hebben. Wanneer we eenmaal beschikken over het juiste ‘instrumentarium’, dan hebben we de angst en de blokkades niet meer nodig en verdwijnen. Daar waar het gaat om ervaringen uit vorige levens, ballast vanuit karma, of trauma van eerdere generaties worden deze opgeruimd om vrije ruimte te geven aan de persoon die jij op zielsniveau bent en wat jij te brengen hebt.

Kinderen

Kinderen kunnen soms gedrag vertonen die wij niet geheel kunnen plaatsen. We zitten er als ouder vaak teveel bovenop. En op school krijgt het kind al gauw een bepaald stempel opgeplakt waarvan, als je niet uitkijkt, het kind nooit meer loskomt. Sjamanistische helingen geven het kind de kans zichzelf te uiten, want kinderen kunnen niet zelf onder woorden brengen wat er aan de hand is. Maar niet alleen kun je als ouder via deze weg erachter komen wat er speelt bij je kind, de oorzaak ervan wordt ook weggenomen in een heling. Het kind wordt weer vrolijker, gaat beter slapen, nachtmerries verdwijnen etcetera.

nl_NLDutch