Meteen naar de inhoud

Masterclass Resonantie

Data en tijden

Woensdag 5 juli van 10.00 tot 13.00 uur en woensdag 19 juli van 19.00 tot 22.00 uur.

Plaats

Joppelaan 106 in Joppe

Kosten

€150 per persoon per masterclass

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die de Sjamanistische training New Medicine hebben gevolgd.

Inhoud Masterclass

Ongetwijfeld is het dat lang geleden in de prehistorie zich het vermogen ontwikkeld om ons af te kunnen stemmen op onze medemens. Wellicht heeft dit vermogen onze overlevingskansen vergroot op individueel niveau en behoud van de soort. Door ons af te stemmen zijn we instaat in groepen te functioneren. Het is een bekende test om een kleine groep mensen een onderwerp te geven om daarover van gedachten te wisselen. Ergens in dat proces ontstaat altijd consensus over dit onderwerp. Een menselijk fenomeen.

Dit vermogen tot afstemmen vindt vooral ook plaats op gevoelsniveau. Dit gaat verder dan dat wat we zien bij die andere persoon als het gaat om een lach en een traan. Mensen die langdurig met een depressieve partner moeten dealen weten hoe lastig het is om in het bijzijn van deze partner positief en opgewekt in het leven te blijven staan. Maar ook collectieve angst is voelbaar en we gaan er als automatisch naar handelen.

Maar ook met dieren kennen we dit mee-resoneren. Wanneer we bijvoorbeeld dagelijks te maken hebben met een angstige hond, worden we zelf ook angstig, vaak zonder dat we dit zo in de gaten hebben. Wanneer een dier reageert vanuit woede valt het nog niet mee om zelf kalm te blijven.

Hoewel de oorsprong van deze afstemming en resonantie een natuurlijke is, gaan we in deze masterclass bewustwording in dit domein creëren. Deze bewustwording gaat over wat ik ervaar bij de ander en bij mijzelf. Waar ben ik overgestoken en welke persoonlijke mechaniek gaat hierachter schuil? Want het mee resoneren is deels een natuurlijk gegeven, maar hij zet ook iets in werking bij onszelf. We gaan hier iets mee doen en waarom doen we dat? Wat maakt dat we niet kunnen ‘zijn’ in de resonantie met de ander en het daarbij kunnen laten? En hoe kunnen we gebruik maken van deze resonantie? Hoe kunnen we de ander positief laten mee resoneren pp onszelf. Kortom, hoe keren we het tij?

Opbouw van de Masterclass

Belangrijk bij deze masterclass is de voorbereiding. Deze voorbereiding vindt plaats door voorafgaand aan de bijeenkomst te ervaren hoe het onderwerp houvast heeft in je geest, energie of systeem. Wat doet het met je, zonder specifiek te willen duiden in het wat en waarom. Deze gewaarwording neemt de deelnemer mee naar de bijeenkomst.

Na ontvangst en welkom zal er worden ingegaan hoe elke deelnemer de invloed beleeft van het onderwerp van die bijeenkomst. Vervolgens laten we dit vol gestalte krijgen om er vervolgens in een drumsessie afstand van te nemen, te ontkoppelen. Na een korte deelronde zal er een drumreis gemaakt worden naar de Bron.

De bijeenkomsten worden telkens in een kleine setting van 3 tot 4 deelnemers gehouden.

nl_NLDutch