New Medicine

New Medicine is een Sjamanistische training waarbij je jezelf ontdoet van alle beperkingen die je ervan weerhouden werkelijk medicijn te zijn voor het dier dat je begeleidt of behandelt. Zelf ben je namelijk het belangrijkste medicijn. De opgedane kennis is slechts een instrument die bij je past.

Door jouw medicijn, jouw innerlijke kracht te bevrijden van wat het beperkt kan het vrij geleefd worden en zijn heilzame werking doen bij dier en mens. Jouw medicijn is namelijk het belangrijkste element van jouw behandeling. Door het vrij te laten stromen maak je gebruik van het ontastbare veld en de informatie die daarin voor jou beschikbaar is om jouw werk te doen.

Werken wordt dan geen werken meer maar een feestje dat je elke dag mag beleven. Omdat daar waar onze essentie vrij kan stromen, en het medicijn dat daarin verborgen is, voelen wij ons telkens in ons element, verbonden met wie we ten diepste zijn.

De training bestaat uit 7 dagen waarin telkens één aspect uit het mens-zijn zal worden onderzocht. Deze aspecten passeren de revue aan de hand van het model van de Hopi-Indianen. Dit model bestaat uit de gaven die wij hebben als mens, uitgedrukt in diersymbolen. Het zijn de gaven in de fysieke realiteit. Deze gaven mogen weer samensmelten de innerlijke afstemming op onze essentie, de spirituele realiteit. Deze afstemming wordt gesymboliseerd door de verticale lijn tussen hemel en aarde.

 • De Beer staat voor het vermogen gewaar te zijn van onze emoties.
 • De Bison is het symbool voor ons analytisch denkvermogen.
 • De Muis laat ons zien wat al ruimschoots voorhanden is.
 • De Adelaar geeft ons de gave te komen tot nieuwe inzichten.
 • Moeder Aarde zorgt voor onze voeding maar dient er ook toe onze essentie in dit leven gestalte te geven.
 • Vader Zon verbindt ons met onze essentie en hogere bewustzijn.
 • In de Bron komt alles bij elkaar en kan de essentie vrijuit geleefd worden zonder uit balans te worden gebracht door de fysieke realiteit.

Wanneer teveel de nadruk ligt op één van de gaven, er een verbod aanwezig is of de gave vertroebeld is geraakt lukt het ons niet om vanuit onze kern te leven. Tegelijkertijd is het van belang niet 'te verdwijnen' in ons hogere zelf, of het idee te hebben dat alleen het aardse telt. In de training worden al deze aspecten onderzocht en opgeschoond zodat zij in alle zuiverheid kunnen worden geleefd.

De training is bedoeld voor eenieder die zijn eigen medicijn wil zijn, maar speciaal ook voor eenieder die met dier en mens wil werken vanuit zijn of haar essentie, in volle kracht, vertrouwend op het veld dat draagt en voedt.

Het Nieuwe Medicijn, dat ben jezelf!

Je kunt deze training Een Extra Dimensie geven door jouw eigen blauwdruk te laten onderzoeken, zoals deze is vastgelegd in de lijnen van je hand. De Naakte Waarheid. Een handanalyse voorafgaand en na afloop van de training geven je een verdieping van het proces zodat je kernachtiger aan het werk kan gaan. Voorbij de ideeën die we over onszelf hebben ontwikkeld. Lees hier meer over deze mogelijkheid.

Het proces

Wanneer je deze training aangaat kom je in een proces waarin de beperkingen boven komen drijven. Dit laat zich voelen in de vorm van soms heftige emoties zoals verdriet, eenzaamheid, woede, onveiligheid, angst en weerstand. Emoties die er altijd al waren maar nu in het licht komen om te worden geheeld.

Deze training werkt via het op 'aan’ zetten van onze essentie (het hert). Daarmee omzeilt hij de egoconstructies rond de negatieve ervaringen uit ons leven. Hierdoor kunnen de pijlers onder het idee over onszelf beginnen te wankelen. Dit maakt dat we verwarring kunnen gaan ervaren. Ons perspectief is aan het veranderen en wanneer we hier ons hele leven op deze manier de wereld inkijken voelt dat kwetsbaar en onprettig.

Hoewel dit alles wellicht als onplezierig wordt ervaren en je wellicht doet belanden in een overlevingsmechanisme zoals vluchten, op jezelf terugtrekken of afweren om hieraan te ontkomen, is het eigenlijk een goed teken. Oude constructies komen los en mogen verdwijnen en dat doen ze eigenlijk altijd, als je het maar zelf de kans geeft. Daar waar we denken de controle over te nemen over ons eigen proces, zetten we ons eigenlijk de voet dwars.

Om je het je gemakkelijk te maken is het gedurende de gehele training en dus ook tussendoor mogelijk om op mij terug te vallen. Ik kijk dan met je mee en las waar gevraagd en nodig een extra persoonlijke sessie in.

Indeling van de dag

Ochtend

 • Ontvangst
 • Landen en openen Sjamanistisch veld onder begeleiding van de drum
 • Verkenning thema van die dag door middel van uitleg, interactie, eventueel opstelling en opdrachten.

 Middag

 • Eerst een drumreis de diepte in om te ontdekken hoe het thema verankerd is in je systeem
 • Vervolgens een helende drumreis om jouw essentie zich te laten ontdoen van de beperking
 • Integratie

Huiswerk

Van de drumreizen in de middag zullen opnames worden gemaakt die je per mail krijgt toegestuurd. Tussen de bijeenkomsten door kun je door middel van deze drumreizen je nog verder opschonen op het betreffende thema.

Data en tijden

Telkens een vrijdag: 21 oktober, 25 november en 16 december, 13 januari, 17 februari, 17 maart en 14 april.

Inloop om 9.30 uur en start om 10.00. Einde om 17.00 met tussendoor een pauze van 1 uur waarin een vegetarische lunch verzorgd wordt.

Plaats

De Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen (lokaal 18)

Kosten

€ 695,- (excl 21% BTW, incl lunch). Gespreide betaling is mogelijk.

(New Medecin met Extra Dimensie € 845,-)

Aantal Deelnemers

Max 10

Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Trainingen en Workshops