Retraite Soul Retrieval

Als ik op mijn hurken in ‘de Hooischuur’ zit en begin te trommelen, merk ik hoe ik open kom te staan en het begint te stromen. Het raakt me en er komen tranen in mijn ogen. Het is lastig onder woorden te brengen wat mij raakt. Maar ‘de verbinding met mijzelf’ ervaren komen qua woorden het dichts in de buurt. Want woorden raken maar zelden de kern, op het moment dat hij ervaren wordt.

Deze ervaring vormt het ‘ja’ voor deze locatie om een retraite te organiseren. Een midweek waarin deelnemers in vijf opeenvolgende dagen begeleid mogen worden naar hun eigen kern. We besluiten de retraite daarom ‘Soul Retrieval’ te noemen. Het ervaren van de ziel.

Want we kunnen vaak wel ervaren dat we het spoor bijster zijn. Misschien wel niet zo letterlijk, maar in de vorm van woede en frustratie omdat het ons niet lijkt te lukken ons doel te bereiken. We zoeken naar oplossingen en vergeten daarbij dat we kunnen stoppen met zoeken. Want er is niets om te vinden als niets echt zoek is. Er is geen oplossing nodig als er geen feitelijk probleem is. Punt is alleen dat we dit zo niet altijd kunnen ervaren.

Zoals ik hem kon ervaren op dat moment, in ‘de Hooischuur’, de locatie waarin de drumsessies gegeven zullen worden, die ontroering, daar is deze retraite op gebaseerd. Want daar waar we het spoor bijster zijn, hervinden we de weg terug in onszelf. Wanneer we ons verenigen met onze ziel.
En dat is een passief proces. Iets dat we mogen laten gebeuren, laten ontstaan, toestaan. Vanuit overgave. Het besef dat we zijn uit gestreden, dat er niets is om voor te strijden. Dat de strijd die we voeren een overlevingsstrijd is, en dat het nu tijd is om simpelweg te leven.

Het resultaat is een intens gevoel van vrijheid.

Soul Retrieval van 8 t/m 13 oktober bij Welkom in het Verre Oosten

Klik hier voor meer informatie

Plaats een reactie